Om oss

Improvera kompetensstärker beslutsfattare genom företags- och kompetensutveckling. Vår vison är att vara det mest attraktiva valet för företag i södra Sverige som vill kompetensstärka och framtidssäkra sin ledning. Läs gärna mer om oss här >

Vi erbjuder

Charlotte Heliosson

VD Improvera, VL StyrelseAkademien Sydost och repr UC

Charlotte är VD för Improvera sedan 2009 samt verksamhetsledare sedan 2017 för föreningen StyrelseAkademien Sydost. Därutöver är hon sedan 2004 lokal representant för UC Affärsinformation - med fokus på UC Selekt - i ett distrikt i södra Sverige.  Hon har en bakgrund som ma/no-lärare och har studerat företagsekonomi. Intressen är familjen, jogga, läsa och skriva, båt- och friluftsliv samt Friend Family Kronoberg.

Linnéa Wallberg

Marknadsansvarig Improvera samt StyrelseAkademien Sydost

Linnéa är marknadsansvarig för Improvera och StyrelseAkademien Sydost. Hon har en examen från International Sales & Marketing vid Linnéuniversitetet i Växjö. Linnéas fritidsintressen är träning, miljöfrågor och resor.

Magnus Lesshammar

Konsult kvalitets- och produktionsstyrning

Magnus är sedan 2010 konsult inom verksamhetsutveckling med fokus på kvalitets- och produktionsstyrning. Han är ackrediterad revisionsledare inom ISO9001 och ISO14001. Erfarenheten kommer från kunduppdrag samt flera år med ledande befattningar inom produktutveckling, kvalitet, logistik och inköp inom underleverantörsleden till fordonsindustrin. Fritiden ägnas åt resor, familjen och bilar.

Karin Darlington

Styrelseordförande Improvera

Improveras styrelseordförande är Karin Darlington som i flera år varit regionansvarig för Business Sweden i Kronobergs och Kalmar län. Sedan 2020 driver Karin det egna företaget Strategispecialisten. Karin har en 17-årig karriär inom bankvärlden i London bakom sig. Resor och hästar är Karins stora intressen. 
Övriga styrelseledamöter är Nils-Erik Persson och Charlotte Heliosson.

Nils-Erik Persson

Senior Advisor i styrelse- och ledningsfrågor, förmedlare av styrelseledamöter, utbildare

Nils-Erik har som fd verksamhetsledare för StyrelseAkademien Sydost utbildat ca 3000 personer i styrelsearbete och förmedlat ca 100 ledamöter. Han gör fortfarande detta samt är rådgivare i bolags- och styrelsefrågor. Det var efter en karriär inom bankvärlden som marknads- och bankchef som Nils-Erik startade Improvera 1995. Nils-Eriks intressen är idrott - särskilt hockey och Lakers - och bassång i Allbo Barockkör och Akademiska kören. 

Christina Lindberg

Konsult strategi- och affärsutveckling, programansvarig VD-Kompetens

Christina är sedan 2015 konsult inom strategifrågor. Hon är också programansvarig för certifikatutbildningen VD-Kompetens som funnits sedan 2015 i Växjö. Därutöver är hon ackrediterad styrelseutbildare för Rätt Fokus och Ökat Fokus mm. Christina har mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar bl a på Radar AB, Volvo CE och Växjö kommun och flera uppdrag som styrelseordförande. Christinas intressen är familjen, matlagning, resor och jogging.

Helena Bertilsson

Konsult verksamhets- och ekonomistyrning

Helena är sedan 2013 konsult inom verksamhets- och ekonomistyrning.
Hon kan agera coach alternativt mentor åt ekonomichef. Hon har över 25 års erfarenhet av ledande befattningar bl a på Växjö Energi (där hon fortfarande är verksam), Boss Media, Fresh och inom ICAs bolag för butiksutveckling. Helenas intressen är familjen, resor, träning, naturen samt stugan i Blekinge.

Historia och utveckling

  • 1996 Startade före detta bankchefen Nils-Erik Persson Improvera med visionen att utveckla företags lönsamhet och organisation. Bland tjänsterna erbjöds diverse konsultuppdrag och Improvera blev även agentur för UC AB och började därmed erbjuda ett urval av UC:s tjänster med fokus på marknadsinformation.
  • 2000 Startade Nils-Erik även upp föreningen StyrelseAkademien Sydost som inkluderade Kronoberg, Kalmar och Blekinge län.
  • 2003 Anställdes Charlotte Heliosson och därmed delade man upp ansvarsområdena så att hon tog över försäljning och support av UC:s tjänster och Nils-Erik koncentrerade sig på rollen som verksamhetsledare för StyrelseAkademien Sydost.
  • 2009 Tillsattes Charlotte som Improveras VD. Därutöver har samarbetsavtal tecknats med organisationskonsulter i form av Christina Lindberg, Helena Bertilsson och Magnus Lesshammar. På så sätt har Improveras tjänsteerbjudanden breddats och inkluderar numera även rådgivning och konsultation inom strategi, verksamhetsstyrning, ekonomistyrning samt kvalitets- och produktionsstyrning.
  • 2015 Lanserade Improvera certifikatutbildningen VD-Kompetens som erbjuds två gånger per år för VD, affärsområdeschefer och personer i andra ledande positioner.
  • 2017 Tog Charlotte Heliosson över ansvaret som verksamhetsledare för StyrelseAkademien Sydost vid sidan av sin roll som VD för Improvera och agent för UC Affärsinformation.
  • 2018 Lanserade Improvera utbildningen NäringslivsKompetens som erbjuds för kommunernas näringslivsutvecklare.
  • 2019 StyrelseAkademien Sydost - som Improvera verksamhetsleder - utsågs till Årets StyrelseAkademi.
  • 2020 VD-Kompetens etableras även i Stockholm efter 5 år i Växjö.

Kontakta eller besök oss om du är intresserad av kompetensutveckling för beslutsfattare. 
Vårt kontor finns i Växjö i  Videum Science Parks hus Bravo, våning två. 

Kontakta oss