Tredje kurstillfället VD-Kompetens omgång 5

Dag_Lotsander_VD-Kompetens_kundfokus_och_effektivitet_genom_Lean

2018-04-27

Förra veckan var det åter igen dags för två fullspäckade kursdagar med VD-Kompetens på schemat.

Först ut var avsnittet kundfokus och effektivitet genom Lean som leddes av Dag Lotsander från Lean Nordic. Fokus låg bland annat på lean som koncept, filosofi och värderingar. hur man främjar en lärande organisation och hur du som ledare bör agera för att lyckas.

Dagen därpå behandlades två avsnitt och först ut var förändringsledning med Mikael Long från Long&Partners som lärare. Under hans förmiddag låg fokus på att kunna hantera vanliga risker och motstånd i samband med en förändring, skillnaden på att driva en förändring som projekt eller i linje samt hur en ledare bäst kommunicerar en förändring.

Under eftermiddagen övergick deltagarna till avsnittet krishantering med Åse Lunde från Resilient Result som lärare. Fokus låg bland annat på hur man förebygger en kris, skapar en riskanalys, bygger upp en säkerhetskultur och hanterar den ordinarie verksamheten om en kris ändå uppstår.

Vill du också få aktuella kunskaper, verktyg, inspiration och erfarenhetsutbyte inom viktiga ledningsområden? Säkra din plats till nästa omgång av utbildningen som startar den 11 september 2018. Läs mer i det aktuella programbladet eller anmäl dig via länkarna nedan.

VD-Kompetens

Improveras utbildning VD-Kompetens ger aktuell kunskap, verktyg och erfarenhetsutbyte inom 10 viktiga ledningsområden och passar dig som är VD eller i en annan ledande position. Välkommen till en infoträff där vi presenterar utbildningen. 
Läs mer om VD-Kompetens

Styrelseutveckling

Improvera är verksamhetsledare för StyrelseAkademien Sydost och erbjuder därmed bl.a. styrelseutbildningar och hjälp med att hitta och förmedla rätt externa styrelseledamot för ökad kompetens och lönsamhet.
Läs mer om styrelseutveckling

NYHET! NäringslivsKompetens

NäringslivsKompetens är en näringslivsutbildning för dig som arbetar på en kommuns näringslivsavdelning eller näringslivsbolag, är på väg in i en sådan typ av roll eller på något annat sätt arbetar med att utveckla kommunens näringsliv.
Läs mer om NäringslivsKompetens

Verksamhetsutveckling

Improvera erbjuder konsulttjänster och rådgivning inom områdena strategi- och verksamhetsstyrning, marknadsplanering/marknadsstrategi, 
ekonomistyrning, bolagsstyrning samt kvalitets- och produktionsstyrning.
Läs mer om verksamhetsutveckling via konsulttjänster

Improveras informationsträffar

Välkommen till en informationsträff på en ort nära dig där vi under en frukost/lunch nätverkar och informerar om oss och vårt utbud samt bjuder på ett intressant föredrag inom området bolagsstyrning. 

Informationsträffar 2018