VD-utbildning i Växjö

Improveras utbildning VD-Kompetens

VD-Kompetens är en utbildning för dig som är VD, affärsområdeschef eller i en annan ledningsposition som vill ha aktuella kunskaper, verktyg, inspiration och erfarenhetsutbyte inom viktiga ledningsområden. Utbildningen finns sedan 2015 på Teleborgs slott i Växjö och alla deltagare hittills har uppgett att de starkt rekommenderar den.

Här är datum och innehåll för pågående kursomgång.

 • 11/2: Strategi och affärsplanering. Välkomstmiddag och övernattning på Teleborgs slott
 • 12/2: Varumärke, marknadsföring och kommunikation
 • 17/3: Ledarskap och strategisk HR
 • 18/3: Digitalisering
 • 18/3: Hållbarhet och CSR
 • 21/4: Kundfokus och effektivitet genom Lean
 • 22/4: Innovation
 • 22/4: Förändringsledning
 • 12/5: Ekonomisk styrning för resultat. Avslutningsmiddag och övernattning på Teleborgs slott
 • 13/5: VD-rollen och styrelsen, tentamen (valfri)
 • 26/5: reservdatum

Anmälan

» Anmälan VD-Kompetens

Kursavgift och vad som ingår

60 utbildningstimmar, omfattande digital och printad dokumentation med fakta och verktyg, ledarskapsanalysen TLI360 med tillhörande coachning, certifikat, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika vid samtliga tillfällen samt middag och övernattning vid start- och avslutningstillfället. Efter avslutad utbildning får du även exklusiv tillgång till våra Inspirationsträffar som fungerar som ett nätverk för tidigare kursdeltagare.

Kursavgiften är 80 000 kr + moms
Två eller fler deltagare från samma företag erhålls en mängdrabatt om 5 % av kursavgiften per deltagare.

Informationsblad och filmer

» Övergripande informationsblad
» Detaljerat programblad 


» Se filmerna med våra expertföreläsare
» Se filmen där deltagare berättar om vad utbildningen har gett dem

Vem passar utbildningen för?

 • Kanske har du varit VD i några år och känner behov av att bredda dina kunskaper och perspektiv inom områden där du har begränsad erfarenhet.
 • Eller så är du ny eller på väg in i rollen som VD och vill ha en bred kunskapsbas och ett ramverk som ger dig rätt förutsättningar att leda och utveckla din organisation och verksamhet.
 • Det kan även vara så att du har en utbildning i grunden men vill träffa andra med liknande utmaningar som du står inför och utbyta erfarenheter och få ny inspiration.
 • Utbildningen passar även för dig som är affärsområdeschef eller har en annan ledande position med ett helhetsansvar.

Våra tidigare deltagare har kommit från en stor variation av branscher och verksamheten och haft olika nivåer på tidigare erfarenheter och yrkesbakgrund. Eftersom VD-Kompetens är en breddutbildning som ska ge ett helikopterperspektiv inom aktuella och branschneutrala områden passar den därmed flera olika typer av personer.

Citat från tidigare deltagare

Samtliga lärare i utbildningen höll hög klass och gav användbara verktyg som jag redan har haft stor nytta av. Jag kan verkligen rekommendera utbildningen till andra.
Det är en bra bredd och utbildningen täcker in väldigt väl alla olika delar som jag känner att jag har behov av att ha lite koll på som VD.
Den här utbildningen hjälpte mig att bli mer insiktsfull och få en bra verktygslåda för att kunna bli ännu bättre.
Utbildningen har gett både bra inspiration och vettiga verktyg för min roll som ledare. Jag har också bättrat på nätverket rejält och erfarenheterna genom att lyssna till kursdeltagarnas resonemang och idéer.
Man har fått verktyg och man har fått en större insikt i flera områden. Det är nu arbetet börjar!
Kompetenta föredragshållare som ger en perspektiv till sitt eget företagande.
Utvärderingen från ledarskapsprofilen TLI360 och ledarskapsfrågorna kommer jag ta med mig mycket av.
Jag tittade lite på en del kurser men fastnade för denna eftersom den var ganska heltäckande och jag hörde positiva reaktioner från tidigare deltagare.

Låter det här intressant?

Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer

Några av våra tidigare deltagare

Bakgrunden till VD-Kompetens

Improvera kompetensstärker beslutsfattare och sedan starten 1996 har vi utbildat över 4000 personer.

Efter flera års arbete med att utbilda i styrelsefrågor såg vi ett behov av att även utbilda och utveckla VD:ar och personer i ledande position. Där och då föddes idén till VD-Kompetens som genomfördes för första gången år 2015.

Som VD eller i annan ledningsposition har man stora krav och förväntningar på sig från både ägare, styrelse, anställda och andra intressenter. Man förväntas ha kompetens och handlingskraft att skapa lönsamhet, trivsel och utveckling. Samtidigt är konkurrensen hård och förutsättningarna i omvärlden skiftar snabbt och personens ledarskap och kunskaper är därmed av stor betydelse för företagets framgång.

Vi vill ge de rätta förutsättningarna för att lyckas med allt detta och därför har vi fokuserat på att sätta samman en breddutbildning som ger de rätta kunskaperna och verktygen för att kunna leda och utveckla organisationen och verksamheten.

För att deltagarna ska kunna ta till sig utbildningens innehåll på bästa sätt har vi valt ut några av Sveriges mest kunniga och kompetenta expertföreläsare som lärare. Dessa håller sig uppdaterade inom sina respektive områden för att kunna leverera innehållet på ett stimulerande och inspirerande sätt i form av aktuella case, teorier, verktyg och grupparbeten.

Konsultcheckar via Region Kalmar

Via Region Kalmar län kan du ansöka om konsultcheckar som delfinansierar upp till halva kursavgiften till små och medelstora (icke offentligt ägda) bolag i Kalmar län. Läs mer om konsultcheckarna och kraven för att ansöka och beviljas checkar. Ansök via deras handläggare som gör en individuell prövning för varje enskild ansökan. Läs mer här.

Har du några frågor? Kontakta oss

Christina Lindberg
Programansvarig
Telefon: 0703-128 700
christina@improvera.se

 

Citat från tidigare deltagare

VD-utbildning gav Ömangruppen inspiration till förbättringsarbete
Utbildningen har gett mig både nya insikter och en del nyttiga påminnelser om hur man ska jobba som VD. Dessutom har jag utökat mitt nätverk vilket också är viktigt.
Utbildningen är väl investerad tid i förhållande till vad man lär sig och man får fördjupningar i väldigt intressanta ämnen som gör att man kan utföra ett bättre arbete.
VD behöver löpande stärka sin kompetens både genom repetition och ny kunskap. Utbildningen behandlar grundläggande områden och har ett modernt synsätt på hur VD kan använda kunskapen i bolaget.
Hela upplägget med fördelningen på dagarna över så lång tid så man fick tid på sig att smälta all ny information, tänka till inför nästa föreläsning och till viss del växa och utvecklas med utbildningen. Vår grupp har varit perfekt och något av det bästa var alla de möjligheter till diskussioner och utbyte av erfarenheter. Föreläsarna har varit väldigt erfarna och duktiga vilket har betytt mycket. Miljön på Teleborg slott var också helt perfekt med otroligt fin mat och inspirerande lokaler.

Är utbildningen inte aktuell just nu? Håll dig ändå uppdaterad!

» Registrera dig för nyhetsbrevet för löpande information om kommande utbildningar.

» Följ utbildningen VD-Kompetens på LinkedIn. 

» Anmäl dig till en informationsträff där vi bl.a. presenterar utbildningens upplägg.

Kontakta oss

Kontakta eller besök oss om du är intresserad av kompetensutveckling för beslutsfattare. 
Vårt kontor finns i Växjö i  Videum Science Parks hus Bravo, våning två. 

Kontakta oss